Over ons

Ben je al eens bij de Bergense Melksalon geweest? De familie Kenter en haar koeien ontvangen je graag. Je bent elke dag welkom voor verschillende soorten Beemsterkaas, echte volle yoghurt in allerlei smaken en verse melk van de tap. Er loopt een leuke fietsroute langs de boerderij…. Tot gauw!

Boerderijwinkel
De boerderijwinkel van familie Kenter in Bergen is in het voorjaar van 2019 geopend. Hier verkopen zij vanuit de automaat Beemster kaas, chocolademelk, echte vanillevla en verse yoghurt die dochter Mieke zelf maakt. Regelmatig zijn er aanbiedingen en bieden zij yoghurts aan met diverse nieuwe smaken.

Melktap
Naast de automaat beschikt de familie Kenter over een melktap. In deze Bergense Melksalon tap je eenvoudig zelf je verse melk. De melk en yoghurt wordt verkocht in glazen en plastic flessen. Op de glazen flessen zit statiegeld van 50 cent (deze flessen kun je inleveren op woensdagochtend, vrijdag en zaterdagmiddag).

Fietsroute
De boerderij en -winkel is gelegen aan een prachtige fietsroute van Alkmaar naar Bergen (de Brede Duinen Route) en het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

Blije koeien
De heerlijke weide melk komt van de koeien die zomers buiten lopen. De koeien mogen zelf kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. Ook bepalen ze zelf wanneer ze gemolken willen worden; dit gaat d.m.v. de melkrobot en dit proces gaat 24/7 door. Hun weidemelk is VLOG* gecertificeerd. Fantastisch toch?!

* Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik (levensmiddelen zonder gentechnieken geproduceerd)